Tanuságtételek

Tanuságtétel
szerda, május 5, 2010

Különleges volt számomra néhány nap Pálpatakán (2009 nyarán), az Ifjúsági táborban, amikor több ígéretet is tettem Istennek. Tisztaságot fogadtam, megfogadtam, hogy az általa kijelölt úton fogok járni, és megfogadtam, hogy erről nem fogok hallgatni.
El akarom mondani mindenkinek, hogy milyen csodálatos módon ajándékozott meg Isten.
A tábor témája az utazás volt, mégpedig az Ígéret földjére. Mindenki kapott egy menetjegyet egyenesen a Mennyországba, de számomra ez sokkal különlegesebb volt.

Tanuságtétel
hétfő, november 3, 2008

MEDJUGORJE 2008 OKT 30-2008.NOV 3

El kell mondanom hogy en sohasem ereztem nagy vagyat arra hogy eljussak Medjugorjebe. Eloszor 2005 oszen hallottam Medjugorjerol, amikor is Selymes atya szervezeseben a Nagyvarad – Ossi Kis Szent Terez  templom hiveinek egy resze, elzarandokolt Medjugorjeba. Hazateresuk utan amikor  beszamoltak csodalatos elmenyeikrol, sajnaltam hogy en nem mehettem el, es meg a jovore sem mertem gondolni, hogy ez megtortenjen, ugyanis nagyon keves eselyet lattam annak hogy egy ilyen zarandokut pont egy szabadsag periodussommal egybeessen. Maskulomben, meg amiota a ferjem meghalt,  azt mondtam, hogy amig anyukam el,  a szabadsag idelye alatt elutazom o hozza, Szombathelyre.

Tanuságtétel
csütörtök, augusztus 7, 2008

Hogyan lépett be Isten az életembe?

1. Gyermekkorom – mennyire voltam keresztény, ismertem-e  Istent?

Egész kicsi koromra ha visszagondolok az jut eszembe, ahogyan a szüleim minden vasárnap elvittek a Székesegyházba és mivel sokan voltak, mi mindig hátul az oszlopoknál álltunk meg. A testvéremmel ketten, általában hátul az egyik oldaloltár lépcsőjén ültünk. A miséből sokat nem értettem, nem is nagyon láttam, de a kórus ahogy énekelt, az nagyon megragadott. Mindig azt hittem, hogy biztosan angyalok énekelnek vagy szentek.

Tanuságtétel
csütörtök, május 17, 2007

Hogyan viseljük a megpróbáltatást?

 

            A szentírásban azt olvashatjuk, hogy aki mindvégig kitart, az üdvözül. Tehát nem elegendő az, hogy az életem már Jézus Krisztusra bíztam, mi van akkor amikor problémába ütközöm, hogyan regálom le.

- Milyenek az én megpróbáltatásaim?

Tanuságtétel
csütörtök, március 1, 2007

Pál apostol azt írja a rómaiakhoz írt levelében, hogy „Az igaz hitből él.”.

Tanuságtétel
vasárnap, március 5, 2006

1978. április 29-én születtem Alsósófalván. Református templomban részesültem a keresztségben, de később, amikor szüleim elváltak, és Parajdra költöztünk, édesanyám szülei római katolikus nevelésben részesítettek: hittanórára járattak és minden vasárnap elvittek a templomba. Az általános iskola befejezése után inasiskolába nyertem felvételt. Ennek elvégzése után beiratkoztam egy szakiskolába, de itt betegségem miatt csak egy évet végeztem el. Ezen évek alatt rájöttem arra, hogy hosszú távú fizikai munkára nem vagyok alkalmas.